Individueel

Individuele yogabegeleiding is voor iedereen (kinderen tot senioren) die behoefte heeft aan een meer persoonlijke benadering en gericht wil werken aan specifieke doelenstellingen of thema’s. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je (nog) niet in een groep yoga kunt of wilt beoefenen.

 

Het kan zijn dat je geen tijd hebt om wekelijks lessen te volgen, maar je wel begeleiding wilt voor je eigen yogabeoefening. Als je lichamelijke klachten of beperkingen hebt kunnen individueel afgestemde oefeningen je helpen om de situatie te verzachten en zelfs te verbeteren. Individuele begeleiding kan ook de angst voor je eigen onvermogen of lichaam verkleinen zodat de drempel naar het deelnemen aan yoga in en groep, (team)sport of dagelijkse activiteiten makkelijker genomen kan worden.

 

Als je al thuis bent in de yogahoudingen en je wilt meer wilt weten van de diverse lagen van waaruit je de yogahoudingen kunt doen of hoe je de beoefening kunt verdiepen, dan kan individuele begeleiding je helpen meer accenten te leggen in de yogabeoefening. Bijvoorbeeld hoe de ademhaling een grotere rol kan spelen om de houdingen meer tot zijn recht te kunnen laten komen, hoe aanspannen van bepaalde lichaamsgebieden (bandha’s) doorwerken, hoe je mudra’s kunt inzetten, hoe je nog specifieker kunt werken vanuit interne uitlijning of globale lichaamsgewaarwording.

 

Het kan zijn dat je nieuwsgierig bent naar de filosofie achter yoga en wat het kan betekenen in je dagelijkse leven.

 

Vanuit al deze beweegredenen kan ik in een één op één situatie kennis en aandacht specifiek afstemmen op jouw wensen.

 

Yogatherapie en coaching

Hoe langer ik yoga geef hoe duidelijker het voor mij wordt. Als onderliggende emoties en gevoelens niet worden opgelost dan wordt het ervaren ongemak ook nooit helemaal oplost. Het leven blijft spiegelen en herensceneren door de generaties en tijd heen.

Ik heb mij de laatste jaren gericht op (trauma-)sensitive yoga, op (pijnbestrijdings-) technieken en op tools om ontwikkelingsfasen die het lichaam bewust of onbewust overslaat weer aan te gaan. Aan manieren om conditioneringen, dieptespanningen en reactie-gedragspatronen bewust te worden door contact te maken met het lichaam. Het blijft het meest effectief om een probleem aan te pakken daar waar het is ontstaan is zodat het voorgoed verdwijnt en zich niet verplaatst in je binnen- en buitenwereld. Plezier, humor, liefde, aandacht en fijne stilte blijven hierdoor in het leven een plek houden en maken het lichaam tot een energieke plek die ruimte biedt aan je Zelf!

 

Yoga kan therapeutisch werken en wordt steeds meer ingezet als therapie. De therapeutische toepassingen zijn ontwikkelt vanuit de Hatha Yoga.

Yoga kan helpen bij:

 

  • Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, schouderpijn, hernia, ischias, bekkenklachten, maar ook klachten in de armen en benen die komen vanuit de wervelkolom;
  • Stress gerelateerde klachten, zoals ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out en dergelijke;
  • Psycho-somatische klachten;
  • Preventie;
  • Corrigeren van de lichaamshouding.

 

De lessen zijn in het Fysio Centrum Hoogland of op de door jou gewenste locatie. Na een telefonische kennismaking stuur ik je een intakeformulier waarin we nagaan welke wensen en doelstellingen je hebt. En welke hulpvraag of -vragen aan de orde zijn. In een eerste consult kijken we naar de informatie uit het intakeformulier en stellen we een beginpunt/meting vast. Na het eerste consult doe ik een voorstel voor een behandelplan. Dat behandelplan nemen we telefonisch of in een consult door. Ik verwacht van je dat je ook zelf (een aantal keren per week) thuis zult oefenen. Na een aantal weken volgt er een vervolgconsult.

 

 

Blijf op de hoogte en ontvang de leukste nieuwtjes van Yoga Bala

Om te kijken of yoga iets voor je is, kun je hier een gratis proefles aanvragen. Uiteraard kunt je ook telefonisch contact opnemen.

Wil je liever geen les in een groep, of heb je een speciale hulpvraag, dan kun je hier een gratis intakegesprek aanvragen.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.