YogaBala

Individuele begeleiding

Individuele yogabegeleiding is voor iedereen die behoefte heeft aan een meer persoonlijke benadering en gericht wil werken aan specifieke doelenstellingen of thema’s. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je (nog) niet in een groep yoga kunt of wilt beoefenen.

Het kan zijn dat je geen tijd hebt om wekelijks lessen te volgen, maar je wel begeleiding wilt voor je eigen yogabeoefening. Als je lichamelijke klachten of beperkingen hebt kunnen individueel afgestemde oefeningen je helpen om de situatie te verzachten en zelfs te verbeteren. Individuele begeleiding kan ook de angst voor je eigen onvermogen of lichaam verkleinen zodat de drempel naar het deelnemen aan yoga in en groep, (team)sport of dagelijkse activiteiten makkelijker genomen kan worden.

Als je al thuis bent in de yogahoudingen en je wilt meer wilt weten van de diverse lagen van waaruit je de yogahoudingen kunt doen of hoe je de beoefening kunt verdiepen, dan kan individuele begeleiding je helpen meer accenten te leggen in de yogabeoefening. Bijvoorbeeld hoe de ademhaling een grotere rol kan spelen om de houdingen meer tot zijn recht te kunnen laten komen, hoe aanspannen van bepaalde lichaamsgebieden (bandha’s) doorwerken, hoe je mudra’s kunt inzetten, hoe je nog specifieker kunt werken vanuit interne uitlijning of globale lichaamsgewaarwording.

Het kan zijn dat je nieuwsgierig bent naar de filosofie achter yoga en wat het kan betekenen in je dagelijkse leven.

Vanuit al deze beweegredenen kan ik in een één op één situatie kennis en aandacht specifiek afstemmen op jouw wensen.

Yogatherapie

Yoga kan therapeutisch werken en wordt steeds meer ingezet als therapie. De therapeutische toepassingen zijn ontwikkelt vanuit de Hatha Yoga. Yoga kan helpen bij:

  • Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, schouderpijn, heria, ischias, bekkenklachten, maar ook klachten in de armen en benen die komen vanuit de wervelkolom;
  • Stress gerelateerde klachten, zoals ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out en dergelijke;
  • Psycho-somatische klachten;
  • Preventie;
  • Corrigeren van de lichaamshouding.

De lessen zijn bij mij thuis of op de door jou gewenste locatie. Ik verwacht van je dat je ook zelf thuis zult oefenen.