YogaBala

Regina Heida (1970)

Staat vol enthousiasme en energie in het leven. Is in 1987 in aanraking gekomen met yoga en was verrast over het effect van yoga. De positieve ervaringen die zij met yoga heeft, wil ze graag overbrengen op anderen. Zij richt zich op de deconditionering van en het in balans brengen van het lichaam en het vergroten van de vitaliteit. Lesgeven vindt zij een stimulerende en inspirerende ervaring, waar niet alleen de cursisten maar ook zij zelf steeds weer van leert.

Zij volgde de vierjarige hathayoga docenten opleiding bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam (diploma juli 2004) en is aangesloten bij de Vereniging Yogaleerkrachten Nederland. Zij heeft in november 2005 de kinderyoga training gevolgd bij Helen Purperhart (Jip & Jan) in Almere. In juli 2011 slaagde zij voor de opleiding Holistische kinderyoga bij Arterre in Nijmegen. Door continue diverse bijscholingen op het gebied van yoga en alternatieve therapieŽn te volgen, kan ze mensen ondersteunen op intuÔtief gebied, persoonlijke ontwikkeling en zelfgenezing.

Yoga Bala

Yoga Bala is de naam waaronder docente Regina Heida haar hatha yogalessen volgens de Kashmirmethode geeft. Yoga Bala betekent kort gezegd energie of kracht van yoga. Deze naam verwijst niet alleen naar het gegeven dat yoga nieuwe energie en kracht geeft, maar ook naar de mogelijkheid om via yoga je bewust te worden van bredere energetische principes.

De tweede betekenis van Bala is kind. In het jonge kind is de levendige, zuivere Zelfkern nog puur en ongevormd aanwezig. Door het beoefenen van yoga kun je jezelf (weer leren) verbinden met deze innerlijke, onbegrensde bron van energie en eenheid die altijd is.